top of page

Montessori Nieuwsflits | Een goede start!

De eerste schoolweken zitten er al weer op. Directie, teams, kinderen en ouders zijn inmiddels weer gewend aan het schoolritme. We hopen dat iedereen een goede start heeft gehad!

 

25 september Trainingsmiddag NMV-Auditoren 

Op deze woensdagmiddag staat de trainingsmiddag gepland. De 2e en 3e auditeurs krijgen uitleg over de uitvoer van een geslaagde NMV-Audit. Uiteraard is ruimte voor vragen stellen aan de voorzitters van de auditteams. Ook delen we ervaringen en halen we nieuwe vragen op. Dit is allemaal bedoeld om de montessorikwaliteit met elkaar te versterken.De tijd is van 13.30 - 15.30 Domstad.

Nog niet aangemeld? Doe dat via Peter@montessori.nl 

Voorbereiding + Website

We merken dat de verschillende montessori-instellingen zich voorbereiden op de komende NMV-Audits. Deze website wordt dagelijks goed bezocht, zowel als auditor of als montessori-instelling. Ook onze chatfunctie is een goed middel gebleken voor directe vragen. De benodigde documenten zijn vindbaar op de site. Enkele pagina’s op de site zijn nog meer gebruiksvriendelijk gemaakt op verzoek van de Audit-Ontwikkelgroep. Er bleek behoefte aan een overzichtspagina met alle benodigde NMV-Auditdocumenten. We werken momenteel aan de gevraagde pagina waar de reeds vastgestelde reflectieve notities van vorig jaar te vinden zijn voor de NMV-Voorzitters van de auditteams. Ontwikkelwensen ten aanzien van deze site horen/lezen we graag. Mail ze aan martine.ontwikkelcentrum@montessori.nl of gebruik de chatfunctie op deze site.

 Zeven NMV-Audits tot de herfstvakantie

Voor de periode tot aan de herfstvakantie staan er zeven NMV-audits gepland.Montessorischool Apollo - Leiden en de 4e Montessorischool De Pinksterbloem - Amsterdam hebben beide op 26 september hun NMV-audit.In oktober staan achtereenvolgens Montessorischool De Gouden Kraal - Huizen, Montessorischool Het Mozaïek - Maarssen, Montessorischool De Triangel - Beuningen, Montessorischool De Cilinder - Alkmaar en de Openbare Montessorischool - Hoorn gepland.We wensen zowel de auditteams als de montessori-instellingen een geslaagde NMV-Audit toe. De opbrengsten en ervaringen komen terug in onze NMV-Nieuwsflits, deze verschijnt na de herfstvakantie.


We wensen iedereen een goed schooljaar toe met veel deelbare kwaliteitsmomenten.

namens de Audit-Ontwikkelgroep en het Montessori Ontwikkel Centrum

Martine Lammerts


122 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page